Bursa Helva Dağıtımı

Hem dinimizde hem de kültürümüzde bireylere tatlı ikram etme helva ve lokma dağıtma gibi unsurlar bulunmaktadır. Helva dağıtımı da düğünlerde sünnet törenlerinde özel günlerde ve taziyelerde en çok gerçekleştirilen kriterlerden biridir. Özellikle Anadolu’da ölen bir kimsenin ardından belirli günlerde dağıtılması son derece yaygındır. Bu sayede erilen yemekler dağıtılan helvalar ve edilen dualar ile ölen kişinin kabrinde daha rahat edeceğine inanılır. Öte yandan helva ve lokma dağıtma ritüelleri aynı zamanda büyük bir hayır olarak ifade edilir. Aynı zamanda yine düğünlerde ve özel günlerde de misafirlere tatlı ikram etmek maksadıyla güzel günün taçlandırılması için helva dağıtımı işlemleri yapılır. Bursa helva dağıtımı konusunda Bursa Yudum Lokma profesyonel bir biçimde hizmet vermektedir.

Helvanın birçok çeşidi bulunmaktadır

Helva kültürümüzde son derece büyük bir yere sahip olan ve birçok çeşidi bulunan önemli yiyecekler arasındadır. Şarkıları hatta tüm türkülere bile konu olan helvayı farklı şekillerde yapabilmek mümkündür. Düğünlerin ve özel günlerin aynı zamanda taziye merasimlerine vazgeçilmezi olan helva Anadolu’nun farklı yörelerinde farklı şekillerle pişirilebilir. Helva genel anlamda un ya da  irmiğin yağda kavrulması, içerisine fındık fıstık ceviz peynir gibi yemişlerin de katılması ile elde edilen son derece lezzetli bir yiyecektir. Anadolu’da bazı yörelerde helvanın içerisine gül suyu veya farklı malzemelerin de katılması gözlemlenmektedir. Helva genel anlamda ülkemizde misafirlere dağıtılan gelmeyen misafirler için ayrılarak evlerine kadar gönderilen ve bu anlamda kültürümüzde dayanışmayı ve yardımlaşmayı simgeleyen önemli tatlılar arasında yer alır.

Helva yapımı dikkat özen ve tertip isteyen bir iştir. Helvanın ununun ve irmiğinin doğru oranlarda kavrulması yanmaması ya da çiğ olmaması gerekir. Bu nedenle helvayı kavururken dikkatli olmak ve başında durmak önem arz eder. Öte yandan yine helvada kullanılacak olan şeker miktarını da doğru ayarlamak gerekir. Aksi takdirde helva çok şekerli olup bireylerin hemen duymalarını sağlayacak ya da şekersiz olup bir  tatlı olma özelliğini yitirecektir. Bu yüzden helva yaparken her bir malzemenin kavrulmasının ve kullanılan malzemenin miktarının doğru bir biçimde belirlenmesi ve profesyonel ekipler tarafından yapılması gerekir. Hele de kalabalık misafirler için hazırlanacak helvalar da profesyonellik olmazsa olmazdır.

Bursa Yudum Lokma en kaliteli helvaları sunar

Bursa Yudum Lokma kurulduğu günden bu yana müşterilerine ulaştırmış olduğu bütün yiyecekler için son derece kaliteli bir malzeme temin etmektedir. Uzman aşçı kadrosuyla yiyeceklerin ve tatlıların en lezzetli bir biçimde müşterilere ulaşması için var gücüyle çaba sarf eder. Kuruluş aynı zamanda uygun fiyatlı bir hizmet vermekte ve sağlıklı ve güzel yiyeceklerin her bireyin Hakkı olduğuna inanmaktadır. O yüzden özellikle Bursa ilimizde helva konusunda en çok tercih edilen kuruluş olmayı başarmıştır.

Yudum Lokma olarak halkımıza 1. sınıf hizmet ve %100 doğal ürünler kullanarak marka olma yolunda büyük adım atmış ve halkımızın talepleri doğrultusunda 2013 yılında Bursa da 2. şubesini açarak müşteri potansiyelini arttırmıştır.
BİZE ULAŞIN
Güneştepe Mah. Yatağan Sok. No: 31, Osmangazi / BURSA

Copyright @ 2021 Bursa Yudum Lokma. Bursa Web TasarımAjans Bulut 

Hemen Ara: 0531 513 9360